امروزه عمل های لاغری به یکی از روش های کاهش وزن تبدیل شده اند و افرادی که با انواع رژیم لاغری و ورزش نتوانسته اند به تناسب اندام برسند، خود را به تیغ جراحی می سپارند تا در مدت زمان کوتاهی به کاهش وزن برسند. اگر شما هم قصد انجام این عمل ها را دارید باید بدانید که رژیم جراحی لاغری که قبل و بعد از آن باید رعایت شود از اهمیت بسیاری برخوردار است.
تا انتهای این مطلب همراه ما باشید تا درباره این رژیم بیشتر بدانید.
قبل از اینکه به موضوع رژیم جراحی لاغری بپردازیم بهتر است با این عمل بیشتر آشنا شویم. جراحی لاغری که انواع مختلفی هم دارد عبارت است از مجموعه روش هایی که با دستکاری در حجم معده و سیستم گوارشی موجب کاهش اشتهای فرد و به تبع آن کم شدن کالری دریافتی و در نتیجه از دست رفتن وزن اضافی بدن می شود.
همانطور که اشاره کردیم جراحی لاغری انواع مختلفی دارد که همگی به روش لاپاراسکوپی و تحت بیهوشی عمومی انجام می شوند. برخی از رایج ترین عمل های لاغری به شرح زیر می باشند:
عمل اسلیو معده عملی است که طی آن جراح بخش بزرگی از معده (حدود 80 درصد) را از بدن خارج می کند در نتیجه از معده بخش کوچکی باقی می ماند. با کوچک شدن معده، حجم غذای دریافتی فرد نیز کم شده و بعد از مدتی کاهش وزن اتفاق می افتد. این عمل یکی از جدیدترین و رایج ترین عمل های لاغری به شمار می آید.
عمل لاغری بای پس معده سنتی ترین عمل لاغری است که قدمت آن به بیش از 20 سال می رسد. در مرحله اول عمل بای پس، جراح معده را به دو بخش بالایی و پایینی تقسیم می کند. بخش بالایی که کوچکتر است، بخشی است که غذا به آن وارد می شود. از آن جایی که این بخش معده اندازه کوچکتری دارد، باعث کم شدن غذای مصرفی فرد می شود.
در مرحله دوم جراح بخش بالایی معده را به روده کوچک متصل می کند و از این طریق غذا مستقیماً وارد روده کوچک می شود در نتیجه مقدار جذب نیز کاهش می یابد.
در عمل لاغری پلیسه معده یا پلیکاسیون، جراح بخش بزرگی از معده را به شکل پلیسه روی هم قرار داده و می دوزد. این جراحی همانند عمل اسلیو موجب کاهش حجم معده می شود با این تفاوت که عمل پلیکاسیون معده برگشت پذیر است یعنی می توان حجم معده را به حالت اولیه برگرداند.
در عمل لاغری با حلقه پزشک حلقه ای از جنس سیلیکون را در قسمت فوقانی معده قرار می دهد و از این طریق معده را به دو بخش نامساوی تقسیم می کند. این عمل هم قابل برگشت است و در صورت عدم نتیجه یا ایجاد مشکل می توان حلقه را خارج کرد.
در عمل لاغری باندینگ شکمی پزشک یک باند سیلیکونی قابل تنظیم را در بالاترین قسمت معده قرار می دهد و سپس آن با ابزار لازم باد می کند. با پر شدن این باند معده فشرده شده و به دو بخش تقسیم می شود. این باند قابل تنظیم است و می توان آن را طبق نظر پزشک کم یا زیاد باد کرد. در نتیجه این عمل حجم معده کم شده و با کاهش غذای مصرفی فرد بعد از مدتی کاهش وزن اتفاق می افتد.
حدود سه ماه قبل از انجام عمل طبق نظر پزشکتان باید برنامه غذایی خود را تغییر دهید و شروع به کاهش وزن کنید. برای این کار از یک رژیم جراحی لاغری رعایت کنید. بهتر است وعده های غذایی تان شامل موارد زیر باشد:
از مصرف غذاهای زیر قبل از جراحی لاغری پرهیز کنید:
یکی دیگر از مواردی که قبل از جراحی لاغری باید آن را در برنامه روزانه خود بگنجانید، فعالیت بدنی است. برای مثال می توانید روزانه 30 دقیقه پیاده روی داشته باشید.
بعد از انجام جراحی لاغری سیستم گوارشی شما تغییر کرده و حجم معده کاهش یافته است. بنابراین رژیم غذایی مناسب در زمان مناسب برای نتیجه گیری بسیار اهمیت دارد. علاوه بر این با رعایت اصولی ترین رژیم جراحی لاغری می توانید از بروز عوارض جلوگیری کنید. مراحل رژیم غذایی بعد از جراحی لاغری به شرح زیر می باشند:
اولین مرحله رژیم جراحی لاغری بعد از انجام عمل مصرف مایعات فراوان است که یک الی دو هفته طول می کشد.
مرحله دوم رژیم جراحی لاغری هم به مدت یک الی دو هفته ادامه دارد و به این صورت است که باید غذاهای پوره شده و دارای پروتئین زیاد و چربی کم، استفاده کنید. در این مرحله نیز مصرف فراوان آب و دیگر مایعات را فراموش نکنید. از غذاهای مجاز در این مرحله عبارتند از:
مرحله سوم رژیم جراحی لاغری که باید تا سه ماه ادامه داشته باشد شامل همان مواد غذایی مراحل قبل است با این تفاوت که احتیاج به پوره و مخلوط کردن ندارد. موارد دیگری را هم می توانید به رژیم خود اضافه کنید که به شرح زیر می باشند:
حدود سه الی چهار ماه بعد از جراحی لاغری می توانید رژیم عادی و همیشگی خود را شروع کنید. در حقیقت محدودیت هایی را که در مراحل اول رژیم جراحی لاغری داشتید، دیگر نخواهید داشت اما همچنان باید رژم غذایی سالمی داشته باشید. مصرف پروتئین در هر وعده غذایی را فراموش نکنید تا زودتر به هدف خود یعنی کاهش وزن و تناسب اندام برسید.