حق طبیعی هر بیماری است که پیش از اقدام به هرگونه عمل جراحی به منظور لاغری و تناسب اندام و انتخاب یک شیوه درمانی، با عوارض کوتاه مدت و بلند مدت آن آشنا شود. عمل جراحی اسلیو معده یک عمل لاغری نسبتا بزرگ است که تا 80% از معده را حذف و خارج می کند. جراحی اسلیو یکی از شایع ترین انواع جراحی لاغری در جهان است.
بهبودی پس از جراحی امکان دارد حدودا ۶ هفته به طول بیانجامد و افراد مجبور به استفاده از داروها و مکمل های خاص به صورت مادام العمر خواهند بود. می بایست گفت عمل جراحی اسلیو معده یکی از بهترین شیوه های درمانی زیبایی برای کسانی محسوب خواهد شد که مبتلا به چاقی مفرط هستند؛ اگر همین عمل توسط جراحی نامتبحر انجام گردد، امکان دارد فرد عوارض بسیاری را پس از عمل جراحی تجربه کند.
در ادامه این مقاله با عوارض اسلیو معده در شرایط ذکر شده آشنا خواهیم شد. هدف ما در این مقاله آگاهی بخشی به کاربران و متقاضیان گرامی برای انتخاب بهترین شیوه لاغری است. پس از مطالعه این مطلب با عوارض احتمالی کوتاه مدت و بلند مدت و شایع ترین و پرخطرترین عوارض اسلیو معده آشنا خواهید شد.
امکان دارد عمل جراحی اسلیو معده فرد را با عوارضی کوتاه مدت یا بلند مدت مواجه کند. افراد عوارض کوتاه مدت عمل جراحی اسلیو معده را به طور معمول بلافاصله پس از عمل جراحی مشاهده خواهند کرد. این مشکلات با رعایت توصیه های پزشک، سریعا رفع خواهند شد.
از عوارض کوتاه مدت عمل جراحی اسلیو معده می توان به مواردی چون خون ریزی و درد معده، کمر درد، ایجاد آبسه شکمی، ابتلا به عفونت در قسمت برش و زخم ها، ریفلاکس و سوزش معده، گرفتگی معده، کم شدن مقاومت فرد در برابر سرما، ایجاد لخته خون یا ترومبوز، نشتی معده از قسمت منگنه ها، تنگ شدن مجرای معده اشاره نمود.
این موارد به صورت کلی عوارض کوتاه مدت عمل جراحی اسلیو معده را تشکیل خواهند داد. امکان دارد برخی از افراد یک یا چند نمونه از این عوارض را پس از عمل تجربه کنند. همچنین ممکن است بعضی از کاندیداهای عمل جراحی اسلیو معده نیز با هیچ کدام از این عوارض مواجه نشوند.
عوارض طولانی مدت عمل جراحی اسلیو معده به طور معمول پس از نیم سال بروز خواهند کرد. این عوارض به طور معمول شامل زخم معده، سوءهاضمه، حالت تهوع، اسهال، بروز سنگ صفرا، تحمل نکردن حجم مشخصی از مواد غذایی، تغییرات خلق و خو، افتادگی پوست به علت کاهش وزن بسیار و ریزش مو به علت کاهش ویتامین های ضروری بدن خواهد شد.
بعضی از این عوارض، مانند ریزش مو و افتادگی پوست را می توان با استفاده صحیح از ویتامین ها و رعایت تغذیه رژیمی مناسب رفع کرد.
یکی از عوارض اسلیو معده، نشتی معده از ناحیه منگنه ها است. در صورت امکان بروز این عارضه، محتویات معده از میان منگنه هایی که همچون بخیه عمل می کنند به درون حفره شکمی نفوذ می کند. این عارضه احتمال ابتلا به عفونت در فرد را به شدت بالا می برد. چنین عارضهای به طور معمول هنگامی رخ می دهد که برای دوختن نواحی بریده شده از منگنه بی کیفیت استفاده گردد.
همینطور نشتی معده از ناحیه منگنه ها احتمال دچار شدن به مشکلاتی همچون آبسه و التهاب شکمی را افزایش خواهد داد. برای مواجه نشدن با چنین عوارضی بهتر است برای این عمل از یک پزشک متبحر کمک بگیرید.
یکی از عارضه های به شدت خطرناک عمل جراحی اسلیو معده ترومبوز یا ایجاد لخته خون است. گرچه احتمال بروز این عارضه پس از عمل جراحی اسلیو معده فقط 1% خواهد بود. همینطور می بایست به این نکته نیز توجه کرد که امکان دارد ایجاد لخته خون پس از همه جراحی ها رخ بدهد. شما می توانید با رعایت توصیه های پزشک جراح خود از بروز چنین عوارضی جلوگیری کنید. لخته ی خون درصورتی پرخطر خواهد بود که از راه رگ ها به سوی ریه حرکت کند، در این صورت فرد دچار آمبولی ریوی خواهد شد.
مشاوره با یک جراح لاغری خوب درصد موفقیت در عمل جراحی اسلیو معده را شدیدا زیاد می کند. انجام توصیه های پزشک جراح پس از عمل جراحی و داشتن برنامه غذایی صحیح پس از عمل اسلیو، نه تنها شما را درگیر عوارض نمی کند بلکه تغییرات محسوسی در شما ایجاد خواهد کرد.
بهتر است با آگاهی از عوارض عملهای جراحی لاغری بهترین شیوه ممکن برای کاهش وزن را انتخاب کنید.
سعی ما بر این بود که در این مطلب با عوارض عمل جراحی اسلیو معده آشنا شوید. در عمل های جراحی و روش های تهاجمی جدا از احتیاج به سپری کردن دوره نقاهت و ریکاوری، امکان درگیری افراد با عوارض مختلف وجود خواهد داشت. عوارض عمل جراحی اسلیو معده اگر که پزشک مهارت و تجربه کافی نداشته باشد، امکان دارد جبران ناپذیر و خطرناک باشد.