جراحی لاغری بهترین روش برای افرادی است که دچار شاخص توده بدنی بالا هستند و از چاقی مفرط رنج می برند. این افراد با روش های معمول نمی توانند به تناسب اندام و وزن ایده آل برسند بنابراین تحت نظر پزشک متخصص عمل جراحی لاغری را انجام می دهند.
برای آشنایی بیشتر با این روش لاغری تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
دسترسی سریع به عناوین:
جراحی لاغری یکی از روش های کاهش وزن سریع است که با تغییر در بافت های مختلف معده، روده و سیستم گوارشی منجر به از دست رفتن وزن اضافی بدن می شود. این عمل ها توسط جراح لاغری به روش لاپاراسکوپی و تحت بیهوشی عمومی انجام می گیرد.
عمل لاغری برای آن دسته از افرادی که از چاقی مفرط به عنوان یک بیماری رنج می برند می تواند یک انتخاب عالی و سرنوشت ساز باشد که علاوه بر بهبود روحیه و افزایش اعتماد بنفس، در مدت زمان کوتاه باعث کاهش وزن می شود.
این روش لاغری برای افرادی مناسب است که مدت زیادی برای لاغری با رژیم و ورزش تلاش کرده و نتیجه ای نگرفته اند. جراحی های لاغری باعث بهبود عملکرد قلب و ریه می شود و به کاهش دردهای مفصلی در افراد دارای اضافه وزن منجر می شود.
عمل های لاغری انواع مختلفی دارند که هر کدام معایب و مزایای خاص خود را دارد. انواع این جراحی ها به شرح زیر می باشند:
یکی از رایج ترین عمل های لاغری، عمل اسلیو معده می باشد که در آن حدود 80 درصد از حجم معده را از بدن خارج می کنند. کاهش حجم معده باعث می شود حجم غذای دریافتی فرد هم کم شده درنتیجه در مدت کوتاهی کاهش وزن اتفاق بیفتد.
در روش بای پس معده، بخش بزرگی از سیستم گوارش که وظیفه جذب و هضم غذا را دارد حذف شده و در نتیجه مقدار جذب به شدت کاهش پیدا می کند. این روش جراحی لاغری ممکن است به دلیل عدم جذب ویتامین ها و مواد مغذی باعث بروز مشکلاتی از قبیل سوء تغذیه در فرد شود.
در عمل پلیسه معده، 50 درصد از حجم معده را به صورت پلیسه روی هم قرار داده و می دوزند. در نتیجه حجم معده کم شده و مقدار غذای مصرفی و کالری دریافتی فرد هم کاهش پیدا می کند. این روش به دلیل خطرات کم و مدت زمان کوتاه جراحی محبوبیت بسیاری دارد.
یکی از جراحی های راحت و قابل برگشت عمل باندینگ شکمی است که در حین انجام آن بیمار باید در بیهوشی کامل باشد. در این نوع عمل یک باند سیلیکونی قابل تنظیم در قسمت بالای معده قرار می گیرد و باعث کاهش حجم معده می شود.
این نوع عمل ممکن است تاثیر خیلی خوبی بر روی لاغری نداشته باشد و از عوارض آن هم می توان به بازگشت به وزن اولیه و استفراغ بعد از پرخوری اشاره کرد.
پیکرتراشی روشی از لاغری است که در آن چربی های موضعی بدن بدون درد و خونریزی تخلیه می شوند. این روش به افرادی که دچار چاقی مفرط نیستند و فقط در قسمت های خاصی از بدن دچار چربی اضافه هستند، توصیه می شود.
این عمل که به یکی از پرطرفدارترین جراحی های لاغری تبدیل شده است، ممکن است باعث بروز عوارضی از جمله: التهاب، واکنش های آلرژیک، آمبولی ریه، کبودی پوست و … شود.
لیپوساکشن هم همانند پیکرتراشی موجب حذف چربی های اضافه بدن می شود. در این روش چربی های اضافه توسط لوله ای باریک مکیده می شوند و کاهش وزن اتفاق می افتد. از عوارض این عمل لاغری می توان به عوارض قلبی ریوی، آسیب دیدن عصب ها و عضلات، عفونت و کبودی پوست اشاره کرد.
در روش ابدومینوپلاستی با حذف چربی ها و پوست اضافه شکم، عضلات تنگ تر می شوند. این روش برای کسانی که پوستشان حالت ارتجاعی ندارد مناسب است. شلی پوست و باقی ماندن اثر زخم از عوارض این عمل می باشد.
انواع عمل های لاغری با لیزر یا لاغری با دستگاه در مدت کوتاهی توانسته اند به محبوبیت بسیاری دست پیدا کنند. در این روش پزشک با استفاده از گرمای حاصل از لیزر چربی های اضافه را از بین می برد. درد، کبودی و ورم از عوارض این عمل لاغری است.
برخی از عوارض در بین همه عمل های لاغری (که شامل کوچک شدن معده می باشد) یکسان است که عبارتند از:
بخشی از معده ممکن است بسته شده و باعث انسداد شود.
خونریزی از زخم بخیه و یا داخل بدن می تواند در صورت شدید بودن باعث بروز شوک شود.
جراحی ممکن است خطر ضربان قلب نامنظم مخصوصاً فیبریلاسیون دهلیزی را افزایش دهد.
شدت درد باعث می شود نفس های سطحی بکشید و در نهایت عفونت ریه مانند ذات الریه اتفاق بیفتد.
تغییر شکل معده می تواند باعث سوزش سر دل شود.
از عوارض اصلی جراحی های لاغری کمبود ویتامین های بدن می باشد. برای مقابله با این عارضه فرد باید حتماً از مکمل های ویتامین استفاده کند.
به طور کلی افرادی که دارای شاخص توده بدنی بالاتر از 40 هستند و یا بیش از 45 کیلو اضافه وزن دارند باید برای کاهش وزن از جراحی های لاغری کمک بگیرند. علاوه بر این، جراحی لاغری برای افرادی که شاخص توده بدنی بین 30 تا 35 دارند و به بیماری های قلبی، عروقی و دیابت مبتلا هستند، مناسب است.
بعضی از افراد فکر می کنند که بدون هیچ رعایتی و فقط با جراحی لاغری وزن خود را کاهش می دهند و دیگر به وزن سابق بر نمی گردند در حالی که اینطور نیست چرا که بدون رعایت رژیم جراحی لاغری و تحرکات بدنی نتیجه حاصل از عمل ماندگار نخواهد بود. همچنین بعد از انجام این عمل ها لازم است که تحت نظر پزشک برنامه غذایی و ورزشی رعایت شود.