این روزها با وجود افزایش انواع عمل های جراحی لاغری از دسته عمل پلیسه معده دیگر نبایست نگران اضافه وزن باشید. اگر عمل منجر به کاهش وزن خود را به دست متخصص جراحی های لاغری بسپارید، به ایمن ترین شیوه ممکن، بهترین نوع عمل جراحی را با توجه به نیاز شما انجام خواهد داد.
عمل پلیسه معده یکی از انواع جراحی های کاهش وزن و لاغری است که در ادامه این مقاله، توضیحات مفیدی درباره این عمل جراحی به شما خواهیم داد .
در طول این عمل حدود ۷۵ % حجم معده مراجعه کننده به داخل آن تا زده می شود و فرد در نتیجه عمل، معده کوچک تری خواهد داشت. این شیوه جراحی برای کسانی است که با ورزش و رژیم لاغری موفق به کاهش وزن نبودند.
از آن رو که طی این جراحی حجم معده کوچک تر خواهد شد، فرد تغذیه کمتری دارد و در کنار فعالیت بدنی و رژیم غذایی سالم، کاهش وزن مناسبی خواهد داشت.
این جراحی با بیهوشی عمومی انجام می شود تا بیمار هیچ گونه دردی را در طول عمل احساس نکند. از آن رو که این جراحی با لاپاراسکوپی و به صورت بسته انجام می شود، فقط با ۵ برش کوچک روی شکم انجام می شود.
در تطبیق با سایر شیوه های عمل لاغری به هزینه و زمان کمتری نیاز دارد. در این نوع جراحی برش معده نیاز نیست و فقط معده به داخل تا زده و بسته می شود.
از آن جهت که هیچ گونه برشی بر روی معده زده نمی شود، بیمار به مقدار قبل ترشح هورمون گرلین ( هورمون گرسنگی) خواهد داشت.
از طرفی دیگر تعداد زیادی از افرادی که این نوع عمل را انجام داده اند، از استفراغ پس از عمل شکایت دارند، به همین علت این شیوه جراحی توصیه نمی گردد، مگر اینکه تشخیص پزشک، این شیوه از جراحی باشد.
کسانی که تحت این عمل قرار می گیرند سریعا کاهش وزن را تجربه نخواهند کرد. به همین علت این شیوه لاغری بیشتر به این گروه از افراد پیشنهاد می گردد:
این جراحی لاغری باعث کاهش حدود ۷۰ % اضافه وزن در طول یک سال خواهد شد. علاوه بر جراحی پلیسه، کاهش وزن پس از آن می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد.
البته نتایج بلند مدت این نوع عمل هنوز مورد تحقیق قرار نگرفته؛ اما ظواهر حاکی از آن است که افراد بعد از عمل جراحی متوجه بهبود بیماری های مربوط به چاقی از جمله آپنه خواب، دیابت و فشار خون بالا و همچنین کاهش سطح کلسترول بالا شده اند.
همان گونه که گفتیم پروسه این عمل با لاپاراسکوپی انجام می گیرد. این عمل جراحی حدودا تا ۹۰ دقیقه به طول می انجامد.
به صورت کلی این عمل جراحی به نسبت سایر شیوه ها طی مدت زمان کوتاه تری انجام می شود، گرچه امکان دارد برای هر شخص متفاوت باشد.
پیش از جراحی باید معاینات مورد نیاز انجام شود. پزشک متخصص پیش از عمل جراحی آزمایش خون را نیز تجویز می کند تا مواردی مثل اختلالات هورمونی را مورد بررسی قرار دهد.
پیش از عمل می بایست تا حد ممکن کاهش وزن داشته باشید، این کم کردن وزن قبل از عمل به کاهش حجم کبد کمک ویژه ای خواهد کرد و پروسه جراحی را آسان تر خواهد کرد. مصرف دارو های رقیقکننده خون مانند آسپرین، باید حداقل یک هفته قبل از عمل جراحی قطع شود.
این نوع جراحی لاغری مزایای بسیاری برای بیماران دارد که این موارد را به طور خلاصه بیان کردیم:
این جراحی هم مثل سایر جراحی ها با وجود مزایای بسیاری که برای فرد دارد، میتواند عوارض و خطرات احتمالی به همراه داشته باشد.
حالت تهوع و استفراغ از عوارض کوتاه مدت آن است. زمانی که بدن با حجم جدید معده و تغییرات رژیم غذایی خو بگیرد، این عوارض به خودی خود برطرف خواهد شد.
از عوارض جدی و خطرناک این عمل میتوان به نشت از نواحی بخیه اشاره نمود. در صورت رخ دادن چنین اتفاقی به متخصص جراحی لاغری مراجعه نموده تا درمان به موقع انجام گردد.
روند این عمل جراحی حدودا 90 دقیقه طول می کشد و از آن جایی که با بیهوشی عمومی انجام می شود، بیمار هیچ گونه دردی را احساس نخواهد کرد.
زمان مورد نیاز برای بستری شدن، در بیماران متفاوت است، به همین علت افراد به طور معمول بین ۱ تا ۳ روز در بیمارستان بستری می مانند.
پس از گذشت دو هفته از عمل جراحی، فرد می تواند به فعالیت شغلی خود بپردازد. تا ۳ روز ابتدایی نباید به ناحیه ی جراحی شده دست بزنید. بعد از گذشت چند روز از عمل می توانید به آرامی قدم بزنید، پس از آن تمرینات خود را آغاز کنید. حدود 30 روز باید فعالیت های ورزشی سبک مثل پیاده روی و دویدن را در برنامه خود بگنجانید.
همچنین رابطه جنسی تا 30 روز ممنوع می باشد، می توانید برای بارداری ۱ سال پس از عمل پلیسه معده اقدام کنید.