امروزه لایف استایل اشتباه و عادات غذایی غلط باعث چاقی شدید در بیشتر افراد شده است. همان گونه که اطلاع دارید چاقی شدید عوارض بسیاری دارد که بارزترین آن دشواری در تحرک و ورزش است. متاسفانه این موضوع باعث می شود که بعضی افراد حتی به کمک رژیم های غذایی هم موفق به کاهش وزن نشوند. در نتیجه عمل پیکرتراشی برای این اشخاص یک شیوه موثر به منظور لاغری و کاهش وزن خواهد بود.
البته پیکرتراشی برای افرادی که دچار چاقی مفرط هستند مناسب نمی باشد. این روش بیشتر برای افرادی مناسب است که چاقی موضعی و کمی دارند که با رژیم و ورزش از بین نمی رود. یا اینکه جراحی لاغری انجام داده اند و پوست آنها حالت ارتجاعی خود را از دست داده و صاف شدن پوست نیاز به جراحی پیکرتراشی دارد.
با جراحی پیکرتراشی می توان پوست افتاده و چربی های مازاد را برداشت فرم کلی بافت های بدن را بهبود داد. هدف اصلی این جراحی، ایجاد تناسب اندام می باشد.
به طور کل به مجموعه عمل های جراحی که سبب فرم دهی و لاغری بدن می شوند، پیکر تراشی گفته می شود. پیکرتراشی یک تکنیک تاثیر گذار برای از بین بردن چربی های مازاد بدن و نواقصی چون افتادگی پوست است. پیکر تراشی با روش های مختلفی از جمله لیپوماتیک، لیپوساکشن و بادی جت انجام می شود که در ادامه مقاله درباره آن ها صحبت خواهیم کرد.
کسانی که میل به انجام این تکنیک را دارند می بایست به این نکته توجه داشته باشند که این شیوه برای هر فردی با هر شرایطی مناسب نخواهد بود و تشخیص قطعی برای انجام آن می بایست توسط جراح پلاستیک صورت بپذیرد. کسانی که شرایط زیر را داشته باشند گزینه های مناسبی برای این شیوه هستند:
به صورت کلی توصیه می شود تا حد ممکن از شیوه هایی چون ورزش و رژیم لاغری استفاده کنید و فقط این شیوه را زمانی استفاده کنید که شیوه های طبیعی لاغری برای شما موفقیت آمیز نبوده باشد.
از جمله انواع عمل های پیکر تراشی هستند.
در طی جلسات مشاوره در خصوص موارد زیر صحبت خواهد شد:
اقداماتی که پزشک انجام می دهد، عبارتند از:
قبل از جراحی پیکرتراشی پزشک از بیمار می خواهد که کارهای زیر را انجام دهد:
این جراحی طی مراحل زیر انجام می شود:
ابتدا داروهای آرام بخش به بیمار تزریق خواهد شد تا در طی جراحی، احساس آرامش و راحتی بیشتری داشته باشد. امکان دارد بیهوشی به صورت موضعی یا عمومی صورت بگیرد.
عمل جراحی پیکرتراشی با برش های نسبتا بزرگ و برداشتن پوست اضافی انجام می شود. الگو و طول برش ها به اندازه بافت و پوستی که می بایست برداشته شود و هم چنین تشخیص های پزشکی بستگی دارد. تکنولوژی این روزها، امکان ایجاد برش در قسمت هایی از بدن را فراهم کرده است که زیر لباس پنهان می شوند.
در طول دوره ریکاوری، بر روی برش ها پانسمان قرار می گیرد.
لوله ای کوچک و ظریف، البته به صورت موقت زیر پوست گذاشته می شود تا خون و مایعات مازاد تخلیه شوند.
نکات مربوط به نحوه مراقبت از بخیه و نگرانی هایی درباره آن، داروهای مصرفی و زمان مراجعه بعدی در اختیار بیمار قرار خواهد گرفت.
مراقبت های پس از جراحی پیکرتراشی به این صورت است که تاثیر بسیاری بر نتیجه عمل خواهد داشت. برای همین متخصصین توصیه دارند که اشخاص مراقبت های پس از جراحی را جدی گرفته و تمامی توصیه های پزشک را انجام دهند. این مراقبت ها مشمول:
هر شیوه زیبایی همانطور که مزیت هایی دارد، دارای معایب نیز هست. همان گونه که قبلا گفته شد، ایجاد اندامی متناسب و مطلوب از مزیت های این شیوه بوده که برای بسیاری از کسانی که از اضافه وزن و چاقی مفرط رنج می برند، راه حل خوبی خواهد بود. اما بهتر است به معایب آن نیز بپردازیم.
معایب این شیوه به 3 گروه تقسیم می شوند که شامل: عوارض موقتی، عوارض طولانی مدت و عوارض خطرناک است.
این عوارض به صورت موقت ظاهر شده و سریعا رفع خواهند شد که شامل التهاب، قرمزی و احساس کوفتگی است.
این عوارض به علت روش نادرست انجام جراحی هستند که باعث ایجاد چین و چروک و ناهمواری در پوست می شود و به طور معمول نیاز به جراحی ترمیمی دارد.
آمبولی در خون از خطرزا ترین عوارض این تکنیک جراحی می باشد که در بعضی از موارد خطرناک باعث مرگ بیمار خواهد شد.